IZBOR NAJBOLJIH SPORTISTA OPĆINE KALESIJA

IZBOR NAJBOLJIH SPORTISTA OPĆINE KALESIJA

U organizaciji Sportskog saveza općine Kalesija večeras je u sali BKC-a održana dvadesetpeta po redu manifestacija izbora najboljeg sportiste na području općine Kalesija. Muhamed Avdić predsjednik Sportskog saveza istakao je da je ponosan što Kalesija već 25.godina ima tradiciju izbora najboljih. On se prisjetio svih onih koji su bili ambasadori Kalesije prethodnih godina istakavši i

U organizaciji Sportskog saveza općine Kalesija večeras je u sali BKC-a održana dvadesetpeta po redu manifestacija izbora najboljeg sportiste na području općine Kalesija.

Muhamed Avdić predsjednik Sportskog saveza istakao je da je ponosan što Kalesija već 25.godina ima tradiciju izbora najboljih. On se prisjetio svih onih koji su bili ambasadori Kalesije prethodnih godina istakavši i uspjehe ženskog odbojkaškog kluba Polo koji je godinama bio u vrhu ženske odbojke.

Titulu najboljeg ponio je Huso Turić član kluba borilačkih sportova Golden Team. Ovom mladom sportsiti ovo je drugi put da je proglašen za najboljeg na području općine Kalesija. Njemu je u nagradu uručila Hata Mujčinović pomoćnica općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti.
“Hvala mojim roditeljima bez kojih sigurno ne bi bio ovako uspješan, a hvala i mom treneru koji je vjerovao u mene svih ovih godina”, rekao je Huso Turić nakon preuzimanja nagrade.

U ime općinskog načelnika obratila se i Mujčinović koja je kazala da načelnik Kalesije iz godine u godinu povećava sredstva kada je u pitanju sport te će u narednoj godini biti još više sredstava.

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE