Izbor najboljih sportista TK 21. decembra, ističe rok za prijavu kandidata

Izbor najboljih sportista TK 21. decembra, ističe rok za prijavu kandidata

Predsjedništvo Sportskog saveza TK, na prijedlog Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK, na svojoj prvoj sjednici donijelo je odluku da se ovogodišnja Manifestacija „Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2018. godinu“ održi 21. decembra 2018.  u BKC TK u Tuzli. Sportski savez TK još prošle godine je uveo novinu u izbor najboljih sportista, te priznanja

Predsjedništvo Sportskog saveza TK, na prijedlog Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK, na svojoj prvoj sjednici donijelo je odluku da se ovogodišnja Manifestacija „Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2018. godinu“ održi 21. decembra 2018.  u BKC TK u Tuzli.

Sportski savez TK još prošle godine je uveo novinu u izbor najboljih sportista, te priznanja dodijelio u dvije ravnopravne grupe nagrađenih sportista iz pojedinačnih i ekipnih sportova, a ta praksa koja je naišla na odobravanje sportske javnosti bit će nastavljena i ove godine.

Na taj način jednaku priliku za osvajanje priznanja će dobiti sportistkinje i sportisti koji se bave kolektivnim sportovima, čiji takmičari nemaju priliku  često učestvovati na internacionalnim prvenstvima ali koji imaju kvalitet da budu proglašeni najboljim.

U sklopu manifestacije koja se održava 25. put tradicionalno će iz štampe će izaći i 11. broj sportskog magazina „Trijumf“, a manifestaciju će pratiti prigodan kulturno-zabavni program.

Izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona se održava pod pokroviteljstvom Vlade TK i uz veliku pomoć Ministarstva za kulturu, sport i mlade, te nekolicinu sponzora i prijatelja manifestacije.

Klubovi, savezi i druge sportske organizacije svoje prijedloga za kandidate trebaju dostaviti do 12. decembra 2018. godine u Sportski savez TK, UL. 2. oktobar br. 11. (zgrada DTV Partizan) svaki dan od  09:00 do 14:00 sati.

Sportski savez Tuzlanskog kantona

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE