Izbor sportiste TK 2016: Evo ko je sve nagrađen na manifestaciji

Izbor sportiste TK 2016: Evo ko je sve nagrađen na manifestaciji

Odbojkaš invalid Ermin Jusufović, član SKISO “Sinovi Bosne” Lukavac i karatistkinja Neira Džafić, članica KBS “Tuzla Sinbra”, nagrađeni su večeras priznanjima za najbolje sportiste TK u 2016. godini. Džafić je nagrađena jer je u 2016. godini ostvarila jedan od najboljih rezultata u historiji bh. karatea. “Među 53 zemlje na Svjetskom kupu u Umagu imala sam

Odbojkaš invalid Ermin Jusufović, član SKISO “Sinovi Bosne” Lukavac i karatistkinja Neira Džafić, članica KBS “Tuzla Sinbra”, nagrađeni su večeras priznanjima za najbolje sportiste TK u 2016. godini.

Džafić je nagrađena jer je u 2016. godini ostvarila jedan od najboljih rezultata u historiji bh. karatea.

“Među 53 zemlje na Svjetskom kupu u Umagu imala sam najbolji rezultat. To je rezultat moje karijere i vjerovatno je on presudio. Karate je sada postao olimpijski sport, sljedeći naš cilj je nastup na Olimpijadi i osvajanje neke od medalja”, izjavila je Džafić za Kameleon.

Prvi puta se na manifestacijama Izbora za najboljeg sportistu TK dogodilo da jedan sportista invalida ponese titulu najboljeg. Večeras je to uspjelo Erminu Jusufoviću, koji je sa reprezentacijom BiH u sjedećoj odbojci prošle godine uzeo olimpijsko srebro.

“Ovo je za mene najveća čast jer sam kao sportista invalid postao najbolji u TK. Nadam se da ću opravdati ovo povjerenje. Smatram da je ovo značajna podrška osobama sa invaliditetom i dokaz da se vrlo kvalitetno možemo boriti i na sportskom planu. U Hrvatskoj na narednom evropskom prvenstvu sa reprezentacijom BiH imam šampionske ambicije”, rekao je Jusufović za Kameleon.

U NASTAVKU SLIJEDE OSTALI NAGRAĐENI NA IZBORU

Najbolja sportska ekipa je FK “Sloboda”, drugo mjesto pripalo je OŽRK “Jedinstvo ATlasRelax”, dok je treća bila ekipa ŽKK “RMU Banovići”.

Za najboljeg trenera u 2016. godini izabran je Sakib Malkočević, selektor kadetske fudbalske reprezentacije BiH, a priznanja su primili i Zvjezdan Tomić (bivši trener OŽRK Jedinstvo AtlasRelax), Željko Zombra (trener u ORKKA Lukavac), Goran Jurčenko (trener ŽKK RMU Banovići) i Mara Brčaninović (trener u KK Jedinstvo BH Telecom).

U konkurenciji seniora, prvo mjesto uzeo je karatista Mensur Đozić (ORKKA Lukavac), a nagrađeni su i atletičar Rusmir Malkočević (AK Sloboda-Tehnograd), Jasna Sliško (ŽKK RMU Banovići) i Selma Sejdinović (DŽK Lukavac).

U juniorskoj kategoriji, najbolji sportiska TK je karatist Hamza Čajić (ORKKA Lukavac), dok je najbolja kadetkinja, također karatistkinja Dina Mahmud (KBS Tuzla-Sinbra).

U kategoriji invalida, najbolja sportistkinja TK je streljačica Kadira Nukić, dok je u muškoj konkurenciji priznanje najboljem pripalo, također strijelcu Mirsadu Hasiću. Za najboljeg trenera u kategoriji invalida proglašen je Ejub Mehmedović (OKI Drina Sapna).

U revijalnom dijelu programa nastupili su mladi pjevali Mirza Selimović i Fatmir Sulejmani te učenici Srednje muziče škole iz Tuzle.

POGLEDAJTE I OSTALE FOTOGRAFIJE SA VEČERAŠNJEG IZBORA…

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE