Male olimpijske igre TK: Danas održano takmičenje u odbojci za mlađe osnovce

Male olimpijske igre TK: Danas održano takmičenje u odbojci za mlađe osnovce

Sportski savez Tuzlanskog kantona, nakon jučer otvorenih Malih olimpijskih igara Tuzlanskog kantona za školsku 2020/21 godinu, koje su počele takmičenjem u odbojci za učenice srednjih škola održanim u Lukavcu, nastavljene su danas takmičenjem u odbojci za osnovne škole. Takmičenje za osnovce od 5. do 7. razreda održano je u OŠ Novi Grad u Tuzli, kojoj

Sportski savez Tuzlanskog kantona, nakon jučer otvorenih Malih olimpijskih igara Tuzlanskog kantona za školsku 2020/21 godinu, koje su počele takmičenjem u odbojci za učenice srednjih škola održanim u Lukavcu, nastavljene su danas takmičenjem u odbojci za osnovne škole.

Takmičenje za osnovce od 5. do 7. razreda održano je u OŠ Novi Grad u Tuzli, kojoj je generalni sekretar SSTK Jadran Laseotivić uručio i priznanje za odličnu organizaciju.

Pehare i priznanja za najbolje ekipe u ženskoj konkurenciji je uručila Lejla Elezović, pomoćnik ministra za sport i mlade u Vladi Tuzlanskog kantona, dok je najboljih odbojkaškim ekipa u konkurenciji dječaka priznanja i pehare uručile predsjednica Društva pedagoga TK Mirela Osmanović, te direktorica OŠ Novi Grad Sabina Jogunčić.

Kod djevojčica poredak tri najvolje škole je bio: 1. OŠ Tušanj, 2. OŠ Kalesija, 3. OŠ Slavinovići, a kod dječaka: OŠ Vukovije, OŠ Novi Grad i OŠ Brčanska Malta.

Takmičenje u odbojci za osnovne škole starijih razreda se se nastavlja sutra u Srebeniku gdje će se održati i ceremonija otvaranja igara, a koje će svečano otvoriti Zlatan Muratović, ministar za kulturu, sport i mlade, a završava se u Kalesiji gdje će 3. juna snage odmjeriti najbolje ekipe srednjih škola u muškoj konkurenciji.

Pokrovitelj manifestacije “Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona” je Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.


admin
ADMINISTRATOR
PROFILE