Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona

Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona

Ministrica za kulturu, sport i mlade u Vladi Tuzlanskog kantona Slavena Vojinović otvorila je, u srijedu 17.04.2019. godine u Sapni, Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona koje ove godine započinju takmičenjem u odbojci u muškoj i ženskoj konkurenciji. Takmičenje se održava u organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona i uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i malade

Ministrica za kulturu, sport i mlade u Vladi Tuzlanskog kantona Slavena Vojinović otvorila je, u srijedu 17.04.2019. godine u Sapni, Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona koje ove godine započinju takmičenjem u odbojci u muškoj i ženskoj konkurenciji. Takmičenje se održava u organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona i uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i malade Tuzlanskog kantona.

Male olimpisjke igre organizuju se već niz godina na području Tuzlanskog kantona i ujedno su najmasovnije takmičenje za učenike u jednoj školskoj godini. Pobjednici Malih olimpijskih igara Tuzlanskog kantona stiču pravo da se, kao predstavnici Tuzlanskog kantona, takmiče na Federalnom takmičenju, koje će se održati početkom juna mjeseca u Sarajevu.

U uvodnom obraćanju, ministrica Vojinović je učenicima zaželjela uspješno takmičenje, te je ovom prilikom istaknula da je Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona prepoznalo značaj manifestacije Male olimpijske igare Tuzlanskog kantona za razvoja školskog sporta kao osnove za razvoj sporta na području Tuzlanskog kantona, te je istu i finansijski podržalo.

Osim takmičenja u odbojci u narednom periodu će se održati takmičenja :

  • mali nogomet za dječake 23. aprila u Džakulama – Gračanica (osnovne škole)
  • odbojka za dječake 24. aprila u Kalesiji (srednje škole)
  • košarka za dječake i djevojčice 30. aprila u Banovićima (osnovne škole)

U maju i junu  će se održati takmičenja:

  • odbojka za djevojke (srednje škole)
  • košarka za dječake i djevojke (srednje škole)
  • atletika (osnovne i srednje škole)
admin
ADMINISTRATOR
PROFILE