Ministrica Vojinović otvorila Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona

Ministrica Vojinović otvorila Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona

Ministrica za kulturu, sport i mlade u Vladi Tuzlanskog kantona, Slavena Vojinović, u četvrtak 19.04.2018. godine u Gračanici je otvorila Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona koje ove godine započinju takmičenjem u odbojci za kategoriju djevojke, srednje škole. Takmičenje se održava u organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a domaćin takmičenje je JU MSŠ Gračanica. U uvodnom

Ministrica za kulturu, sport i mlade u Vladi Tuzlanskog kantona, Slavena Vojinović, u četvrtak 19.04.2018. godine u Gračanici je otvorila Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona koje ove godine započinju takmičenjem u odbojci za kategoriju djevojke, srednje škole. Takmičenje se održava u organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a domaćin takmičenje je JU MSŠ Gračanica.

U uvodnom obraćanju, ministrica Vojinović je učenicima zaželjela uspješno takmičenje, te istaknula značaj razvoja školskog sporta koji promiče zdravlje i pravilan razvoj učenika te doprinosi razvoju cjelokupnog sporta na području Tzuzlanskog kantona.

Male olimpisjke igre organizuju se već niz godina na području Tuzlanskog kantona i ujedno su najmasovnije takmičenje za učenike u jednoj školskoj godini. Pobjednici Malih olimpijskih igara Tuzlanskog kantona stiču pravo da se, kao predstavnici Tuzlanskog kantona, takmiče na Federalnom takmičenju, koje će se održati početkom juna mjeseca u Sarajevu.
Ove školske godine, sportisti iz osnovnih i srednjih škola započinju takmičenje u okviru Malih olimpijskih igara sa odbojkom (u Gračanici za djevojke, Kalesiji za dječake), košarkom (u Živinicama i Banovićima za djevojke i dječake), malom nogometu (u Srebreniku i Sapni) i atletici u Tuzli.

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE