Najbolje odbojkašice iz Kalesije, odbojkaši iz Srebrenika

Najbolje odbojkašice iz Kalesije, odbojkaši iz Srebrenika

Po prvi put u novijoj historiji BiH, za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Tuzlanskog kantona bit će organizovane “Male olimpijske igre” . Inicijator manifestacije, koji će u jednom danu objediniti finala školskih takmičenja na nivou Tuzlanskog kantona je Sportski savez TK, koji će sutra uz pokroviteljstvo Vlade TK i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture

Po prvi put u novijoj historiji BiH, za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Tuzlanskog kantona bit će organizovane “Male olimpijske igre” .

Inicijator manifestacije, koji će u jednom danu objediniti finala školskih takmičenja na nivou Tuzlanskog kantona je Sportski savez TK, koji će sutra uz pokroviteljstvo Vlade TK i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta na sportskim terenima u Tuzli okupiti oko 1.200 učenika koji će se takmičiti u pet disciplina: atletika, košarka, odbojka, rukomet i mali nogomet.

– Cijela manifestacija će trajati jedan dan, i odvijat će se na 12 sportskih terena i dvorana u Tuzli. Svih 13 općina našeg kantona prijavilo je svoje učenike, tako da očekujemo oko 1.200 učenika, koji će doći u pratnji 120 pedagoga, a učestvovat će i oko 100 sudija i delegata – istakao je Jadran Lasetović sekretar Sportskog saveza TK.

Prema njegovim riječima, da bi zahtjevo takmičenje prošlo bez problema pobrinut će se Policijska uprava Tuzla, Služba hitne pomoći, volonteri Crvenog križa i zaštitari koji će biti prisutni na svim terenima na kojima se bude odvijalo takmičenje.

Otvaranje “Malih olimpijskih igara TK” zakazano je za sutra (17. maj 2013.) u 10 sati na stadionu Tušanj, a zatvaranje i podjela medalja i pehara za tri najbolje ekipe iz svih disciplina u kojima se takmiče učenici, bit će održano na Telexu u 18 sati.

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE