NAREDBE KRIZNIH ŠTABOVA FEDERALNOG MINISTARSTVA ZDRAVSTVA I MINISTARSTVA ZDRAVSTVA TUZLANSKOG KANTONA

NAREDBE KRIZNIH ŠTABOVA  FEDERALNOG MINISTARSTVA ZDRAVSTVA I MINISTARSTVA ZDRAVSTVA TUZLANSKOG KANTONA

Poštovani, u skladu sa Naredbama koju su donijeli Krizni štabovi Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, molimo sve učesnike i organizatore sportskih dešavanja da se pridržavaju mjera koje su donesene ovim naredbama. Ukoliko se budemo pridržavali donesenih uputa možemo i očekivati da ubrzo nastavimo sa svakodnevnim aktivnostima, koje uključuju odlaske na sportska takmičenja,

Poštovani,

u skladu sa Naredbama koju su donijeli Krizni štabovi Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, molimo sve učesnike i organizatore sportskih dešavanja da se pridržavaju mjera koje su donesene ovim naredbama.

Ukoliko se budemo pridržavali donesenih uputa možemo i očekivati da ubrzo nastavimo sa svakodnevnim aktivnostima, koje uključuju odlaske na sportska takmičenja, treninge u zatvorenom i na otvorenom prostoru, rad fitnes centara, teretana, bazena, rekreaciju i slično.

Uvjereni smo da ste ove naredbe shvatili veoma ozbiljno i da ste postupili po istim. Apelujemo na sve one na koje se ove naredbe odnose da učine napor u pokušaju da ova situacija ima manji negativni efekat na svu populaciju u našim gradovima i našem Kantonu.

Čvrsto se nadamo da ćemo zajednički uspjeti lakše prebroditi sve ovo što nas sada snalazi. Zato budimo svi zajedno savjesni i odgovorni prema sebi i okolini, kako bi što prije izašli iz novonastale situacije.

Molimo vas da uložite dodatni napor i približite ozbiljnost situacije sportskim organizacijama, odnosno učesnicima u sportskim aktivnostima sa područja vaših gradova, kako bi poštovali mjere donesene naredbama koje se nalaze u prilogu.

Za sve informacije stojimo na raspolaganju.

NAREDBE MOŽETE PREUZETI OVDJE!

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE