Nova naredba Kriznog štaba TK: Otvaraju se teretane, fitnes centri i slično

Nova naredba Kriznog štaba TK: Otvaraju se teretane, fitnes centri i slično

Na održanoj vanrednoj sjednici 29.04.2021. god  Vlada je usvojila  Naredbu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona. Ono što je razlika u odnosu na dosadašnje naredbe jeste da je od 1.maja dozvoljeno obavljanje svih vannastavnih aktivnosti (dodatna nastava, kursevi, škole stranih jezika, ustanove za edukaciju odraslih, treninzi u zatvorenom prostoru i sl.), kao i svi vidovi

Na održanoj vanrednoj sjednici 29.04.2021. god  Vlada je usvojila  Naredbu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.

Ono što je razlika u odnosu na dosadašnje naredbe jeste da je od 1.maja dozvoljeno obavljanje svih vannastavnih aktivnosti (dodatna nastava, kursevi, škole stranih jezika, ustanove za edukaciju odraslih, treninzi u zatvorenom prostoru i sl.), kao i svi vidovi sportsko – rekreativnih aktivnosti uključujući teretane, fitnes centri i slično, uz strogo pridržavanje važećih epidemioloških mjera i preporuka u smislu maksimalnog broja prisutnih osoba, fizičke distance i sprovođenja postupaka dezinfekcije.

Sve ostale naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva ostaju na snazi do daljnjeg, kao i naredbe i preporuke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona donesene u ranijem periodu.

Donesene naredbe ostaju na snazi od 1. do 7. maja 2021.godine.

 

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE