Održan okrugli sto o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu

Održan okrugli sto o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je 26.01.2018. godine, u skladu sa Programom javne rasprave organizovalo okrugli sto o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu. Tokom okruglog stola prezentirani su razlozi donošenja nacrta o izmjenama i dopunama Zakona o sportu, prezentirane informacije o članovima Zakona koji se mijenjaju kao i,

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je 26.01.2018. godine, u skladu sa Programom javne rasprave organizovalo okrugli sto o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu.

Tokom okruglog stola prezentirani su razlozi donošenja nacrta o izmjenama i dopunama Zakona o sportu, prezentirane informacije o članovima Zakona koji se mijenjaju kao i, do trenutka održavanja okruglog stola, pristigli prijedlozi, sugestije i primjedbe na nacrt Zakona.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, Sportskog saveza invalida Tuzlanskog kantona kao i drugih sportskih saveza, kako granskih tako i gradskog/općinskih saveza.

Okruglom stolu su prisustvovali i predstavnici sportskih klubova, općina Tuzlanskog kantona, Fakulteta za tjelesni odgoj i sport kao i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

U okviru diskusije izneseni su određeni prijedlozi i sugestije za izmjene i dopune Zakona koje će biti razmotrene tokom izrade Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu.

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE