Otvorene “Male olimpijske igre TK 2022.”, pobjednicima obezbjeđene stipendije

Otvorene “Male olimpijske igre TK 2022.”, pobjednicima obezbjeđene stipendije

Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona za 2022. godinu u okviru kojih se realizuju sportska takmičenja učenika iz Tuzlanskog kantona, počele su jučer takmičenjem u košarci za učenike srednjih škola ko je održano  u sportskoj dvorani Behram-begove medrese u Tuzli. Ovom takmičenju prisustvovala je i ministrica za kulturu, sport i mlade u Vladi TK, Ivana Mijatović

Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona za 2022. godinu u okviru kojih se realizuju sportska takmičenja učenika iz Tuzlanskog kantona, počele su jučer takmičenjem u košarci za učenike srednjih škola ko je održano  u sportskoj dvorani Behram-begove medrese u Tuzli.

Ovom takmičenju prisustvovala je i ministrica za kulturu, sport i mlade u Vladi TK, Ivana Mijatović koja je svečano i otvorila ovogodišnje Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona.

Tom prilikom ministrica je učesnicima poželjela mnogo uspjeha u svim takmičenjima i naglasila da je Ministarsvo ove godine planiralo i određenja sredstva za pobjednike svih takmičenja u vidu sportskih stipendija.

U takmičenju ekipa u košarci za srednje škole kod dječaka najbolji su bili učenici Gimnazije Meša Selimović iz Tuzle, koji su finalu bili bolji od Behram-begova medrese Tuzla, dok su treće mjesto zauzeli učenici Gimnazije Mustafa Novalić iz Gradačaca.

Nakon jučerašnjeg takmičenja za dječaka danas je u maloj dvorani SKPC Mejdan održano takmičenje u košarci za djevojke, a poredak je slijedeći: 1. Richmond park school Tuzla, 2. Gimnazija Ismet Mujezinović Tuzla, 3. Gimnazija dr. Mustafa Kamarić Gračanica.

Osim ovih takmičenja u narednom periodu će se održati takmičenja za osnovne škole u košarci za učenike i učenice  od 5. do 7. razreda, te 8. i 9. razreda.

 Osim košarke takmičenja će se organizovati u odbojci, malom nogometu i atletici.

Male olimpijske igre  TKveć duži niz godina uspješno realizuje Sportski savez Tuzlanskog kantona. /A. V./

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE