Podaci za izradu nacrta Strategije razvoja sporta Tuzlanskog kantona za period 2019.-2027. godina

Podaci za izradu nacrta Strategije razvoja sporta Tuzlanskog kantona za period 2019.-2027. godina

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona u saradnji sa Sportskim savezom Tuzlanskog kantona pokrenulo je aktivnosti na izradi Strategije razvoja sporta Tuzlanskog kantona za period 2019.-2027. godina. Cilj izrade ove Strategije jeste da se utvrde strateške smjernice i pravci, kao i strateški projekti u oblasti sporta koji će ostvariti najveće razvojne efekte u

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona u saradnji sa Sportskim savezom Tuzlanskog kantona pokrenulo je aktivnosti na izradi Strategije razvoja sporta Tuzlanskog kantona za period 2019.-2027. godina. Cilj izrade ove Strategije jeste da se utvrde strateške smjernice i pravci, kao i strateški projekti u oblasti sporta koji će ostvariti najveće razvojne efekte u ovoj oblasti. Također, navedeni dokument treba biti osnova daljeg godišnjeg planiranja i implementacije aktivnosti u oblasti sporta na području Tuzlanskog kantona te poslužiti kao sektorska strategija i osnova za privlačenje sredstava iz međunarodnih donatorskih fondova.

U aprilu mjesecu Vlada Tuzlanskog kantona formirala je Radnu grupu za izradu nacrta Strategije razvoja sporta Tuzlanskog kantona te utvrđena metodologija izrade dokumenta koja kao prvi korak podrazumijeva izradu analize stanja sporta na području Tuzlanskog kantona.

Obrazac u WORD formatu možete preuzeti ovdje.

Obrazac u PDF formatu možete preuzeti ovdje.

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE