Saopćenje: Pripreme za Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2019. godinu

Saopćenje: Pripreme za Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2019. godinu

U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, u četvrtak 16. januara, održat će se manifestacija Izbor sportiste Tuzlanskog kantona 2019. godine. Na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića sa generalnim sekretarom Sportskog saveza TK Jadranom Lasetovićem i članom Izvršnog odbora manifestacije Nedimom Ćudićem, a kojem je prisustvovala i stručna

U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, u četvrtak 16. januara, održat će se manifestacija Izbor sportiste Tuzlanskog kantona 2019. godine. Na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića sa generalnim sekretarom Sportskog saveza TK Jadranom Lasetovićem i članom Izvršnog odbora manifestacije Nedimom Ćudićem, a kojem je prisustvovala i stručna savjetnica za sport u Ministarstvu kulture, sporta i mladih Lejla Elezović prezentirane su dosadašnje aktivnosti kao i plan manifestacije koja će se ove godine održati 26. put.

Premijer Tulumović istaknuo je ovom prilikom da će Vlada u narednom periodu posebnu pažnju usmjeriti ka mladim osobama, kako u oblasti sporta, privrede, kulture, tako i kroz druge oblasti. S tim u vezi posebno je istaknuta činjenica da je Budžetom Kantona za 2020. godinu za tjelesnu kulturu i sport planirano 855.000,00 KM, što je za 200.000,00 KM više u odnosu na plan 2019.godine.

„Svjesni smo da se radi o još uvijek nedostatnim sredstvima, ali je ovo povećanje jasan pokazatelj da želimo kvalitativno pomaknuti stvari unaprijed“, kazao je premijer Tulumović.

Predstavnici Sportskog saveza TK su istakli dobru saradnju sa resornim ministarstvom u pripremi manifestacije, ali i drugih projekata koje realizuju.

Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2019. godinu će se održati u četvrtak 16. januara u Bosanskom kulturnom centru TK-a sa početkom u 19 sati i 30 minuta, uz prigodan kulturno-zabavni program i direktan prijenos na programu RTVTK.

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE