Sastanak u Sportskom savezu TK: Počele pripreme za “Male olimpijske igre 2022.

Sastanak u Sportskom savezu TK: Počele pripreme za “Male olimpijske igre 2022.

Danas je  održan radni sastanak predstavnika Ministarstva za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona i predstavnika  Sportskog saveza Tuzlanskog  kantona, a tema sastanka su bile pripreme za organizaciju Malih olimpijskih igara Tuzlanskog kantona u predstojećoj 2022. godini. Na sastanku su  usaglašene smjenice  i zadaci u organizaciji i okvirni kalendar sportskih takmičenja za učenike osnovnih i

Danas je  održan radni sastanak predstavnika Ministarstva za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona i predstavnika  Sportskog saveza Tuzlanskog  kantona, a tema sastanka su bile pripreme za organizaciju Malih olimpijskih igara Tuzlanskog kantona u predstojećoj 2022. godini.

Na sastanku su  usaglašene smjenice  i zadaci u organizaciji i okvirni kalendar sportskih takmičenja za učenike osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona, koje pod nazivom Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona već godinama uspješno realizuje Sportski savez Tuzlanskog kantona.

Pomoćnik ministra za sport i mlade Lejla Elezović, koja je u ime ministarstva prisustvovala sastanku, danas je istakla da je jedan od ciljeva Ministarstva uključivanje što većeg broja učenika u školska takmičenja i što masovnije bavljenje sportskom aktivnošću djece.

Na sastanku je istaknuta pozitivna praksa iz ove godine kojom se prvi put nakon dugo vremena razdvojilo takmičenje za učenike osnovnih škola od 5 do 7 razreda, te učenike 8 i 9 rezreda, što se pokazalo kao pun pogodak i sa tim sistemom takmičenja će se nastaviti i u narednom periodu.

U okviru Malih olimpijskih igara 2022. Sportski zavez TK će organizovati završna takmičenja na kantonalnom nivou, dok će gradski/općinski  savezi organizovati takmičenja u lokalnim zajednicama.

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE