Sportske igre mladih: Danas takmičenja u Lukavcu, sutra polufinalni turnir Igara u Tuzli

Sportske igre mladih: Danas takmičenja u Lukavcu, sutra polufinalni turnir Igara u Tuzli

Takmičenja 11. Plazma Sportskih igara mladih u Lukavcu će se održati 30.6. sa početkom u 8h u Gradskoj dvorani, a riječ je o nogometnim takmičenjima. Nastavak druženja u Lukavcu biće uz odbojku na pijesku na Jezeru Modrac. Polufinalno takmičenje Plazma Sportskih igara mladih u Tuzlu će se održati 1.7.2021. godine sa početkom u 9h na

Takmičenja 11. Plazma Sportskih igara mladih u Lukavcu će se održati 30.6. sa početkom u 8h u Gradskoj dvorani, a riječ je o nogometnim takmičenjima.

Nastavak druženja u Lukavcu biće uz odbojku na pijesku na Jezeru Modrac. Polufinalno takmičenje Plazma Sportskih igara mladih u Tuzlu će se održati 1.7.2021. godine sa početkom u 9h na pomoćnom terenu stadiona Tušanj, dok će se na košarkaškim terenima „Telex“ sa početkom od 10h odigravati košarkaški mečevi.

U Tuzli će se okupiti dječaci i djevojčice pobjednici iz Lukavca, Banovića, Tuzle, Srebrenika, Gradačca, Gračanice i Živinica te se boriti za titulu najboljih u regiji i plasman na Veliko finalno takmičenje Igara u Sarajevu. Nakon završetka polufinalnih takmičenja slijedi Veliko finalno takmičenje Igara u Sarajevu koje će se održati od 6.7.-8.7.2021. godine.

Pokrovitelj 11. Plazma Sportskih igara mladih u Tuzlanskom kantonu je Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, a takmičenja se održavaju u saradnji sa Sportskim savezom Tuzlanskog kantona. Specijalni partner ovogodišnjih Igara je Olimpijski komitet BiH, a bitno je naglasiti da se dva takmičenja, kao i prethodne godine, održavaju uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kao i uz dozvole svih nadležnih institucija.

Igre uz finansijsku podršku USAID-a, nastavile su realizirati projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu.

Prijave za učešće u Lukavcu na Plazma Sportskim igrama mladih su otvorene ali je broj, zbog sigurnosti učesnika, ograničen. Sve dodatne informacije možete pronaći na www.igremladih.ba. Prijavi se i saznaj zašto su Igre zakoon!
admin
ADMINISTRATOR
PROFILE