Takmičenjem u odbojci počele Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona

Takmičenjem u odbojci počele Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona

Sportski savez Tuzlanskog kantona, danas je počeo sa realizacijom projekta Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona za školsku 2020.21 godinu. Igre su počele takmičenjem u odbojci za učenice srednjih škola, koje se danas održava u Lukavcu, a na kojem će nastupiti osam školskih ekipa iz Tuzlanskog kantona. Igre se nastavljaju sutra i prekosutra takmičenjem u odbojci

Sportski savez Tuzlanskog kantona, danas je počeo sa realizacijom projekta Male olimpijske igre Tuzlanskog kantona za školsku 2020.21 godinu.

Igre su počele takmičenjem u odbojci za učenice srednjih škola, koje se danas održava u Lukavcu, a na kojem će nastupiti osam školskih ekipa iz Tuzlanskog kantona.

Igre se nastavljaju sutra i prekosutra takmičenjem u odbojci za osnovne škole koje se održavaju u Tuzli  i Srebreniku, gdje će se održati i ceremonija otvaranja igara, a koje će svečano otvoriti Zlatan Muratović, ministar za kulturu, sport i mlade.

Takmičenje u odbojci za srednje škole u muškoj konkurenciji se održava u četvrtak 3. juna u Kalesiji, gdje će se učesnicima obratiti i takmičenje otvoriti Sead Džafić, načelnik Općine Kalesija.

Nakon takmičenja u odbojci, 10. juna će biti održano i takmičenje u atletici.

Pokrovitelj manifestacije “Male olimpijske igre TK” je Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE