U četvrtak izbor sportiste Tuzlanskog kantona

U četvrtak izbor sportiste Tuzlanskog kantona

Tradicionalna manifestacija Izbora sportiste godine Tuzlanskog kantona, u organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, održat će se u četvrtak, 5. februara u Tuzli. Organizatori su na današnjoj pres-konferenciji najavili manifestaciju, koja već duže od dvije decenije promovira najbolje sportiste u ovom dijelu BiH, a u okviru koje će u 11

Tradicionalna manifestacija Izbora sportiste godine Tuzlanskog kantona, u organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, održat će se u četvrtak, 5. februara u Tuzli.

Organizatori su na današnjoj pres-konferenciji najavili manifestaciju, koja već duže od dvije decenije promovira najbolje sportiste u ovom dijelu BiH, a u okviru koje će u 11 kategorija biti proglašeni najbolji sportisti, treneri i ekipe u Tuzlanskom kantonu.

– Bila mi je čast rukovoditi Izvršnim odborom koji je s mnogo entuzijazma radio na pripremi tradicionalne manifestacije. Zadovoljstvo mi je saopćiti da je sve dogovoreno i urađeno i da ćemo u četvrtak imati priliku uživati u jednoj lijepoj manifestaciji koja će dostojno prezentirati naše najbolje sportiste, a koji su postigli vrijedne rezultate u teškim uvjetima u kojima rade – istakao je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Tuzlanskog kantona Mirsad Kunić.

Kako su konstatirali u Sportskom savezu TK-a postignuti rezultati nisu na očekivanom nivou, iako su sportisti iz Tuzlanskom kantona u 2014. godini osvajali medalje i na evropskim i balkanskim prvenstvima.

Ocjenjivački žiri kojeg su činili Muhamed Avdić, Jasenko Elezović, Alija Hasić, Merima Softić, Mirsad Halilagić, Una Selman i Almir Atiković, birao je najbolje u konkurenciji više od 150 pristiglih prijava.

– U proteklim godinama bili smo svjedoci mnogo boljih rezultata u pojedinačnim sportovima. Ali ono što raduje je da se popularni timski sportovi vraćaju na scenu, posebno u Tuzli, dok izvrsne rezultate postižu naši kadeti i juniori, što je sigurno temelj za buduće sportske podvige koje možemo očekivati u skorijoj budućnosti – konstatirali su Jadran Lasetović i Nusret Softić, predstavnici SSTK-a, napominjući da je ulaganje društva u sport već duži period ispod minimuma koji je potreban sportskim kolektivima.

Tehničke pripreme za manifestaciju su privedene kraju. Iako se ove godine raspolagalo s dosta skromnim budžetom, organizator obećava manifestaciju koja će dostojno prezentovati sport u Tuzlanskom kantonu.

-Kroz prigodan program ćemo pored promocije sporta, promovirati i naše mlade muzičare kojima je ovo odlična prilika da velikom broju TV gledatelja pokažu svoje mogućnosti. Tako će veče sporta uljepšati mladi pjevači iz škole pjevanja prof. Lejle Teskeredžić i Maid Hećimović koji je već nastupao na ovoj manifestaciji – rekao je potpredsjednik Sportskog saveza TK-a Edin Osmanbegović, koji je pozvao sve ljubitelje sporta da dolaskom na manifestaciju podrže naše najbolje sportiste.

Izbor sportiste godine TK održat će se u četvrtak 5. februara u Velikoj sali BKC-a u Tuzli, s početkom u 19.30 sati, a ulaz je slobodan, saopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE